Rss Feed
  1. pc shopaholic

    Sunday, April 19, 2009




    minggu lepas, pc fair kat klcc... so, pegi la ngan rofli kat kl, naek komuter.....cam biasa la. Janji ngan tinie, nk jumpa kat sna,.... hmmmm..

    sampai dlm kul bp ntah, tp dlm tgh hari kot....time tu kl hujan...so, kitorg lepak2 la dlu dlm klcc... makan kfc, dinner plate...tinie blanja..hehehe.


    kat dpn taman.... klcc..

    tinie ngan rofli...

    so, lps mkn.... pegi la ke pc fair... time tue, org mmg ramai gler la... sb weekend... nie pun window shopping jer....bkn nyer nk beli pa per sgt... hmmm... kat sna raja mintak aku tolong survey kan pc, tuk adik ipar dia katanyer...

    tinie lak katanyer nk beli external hard disk, walaupun sbnarnyer nk beli casing jer kot... tp last2 rasanyer dia x beli pa per kot....heya...

    kitorng lak yg beli, dvd kosong, ada la dlm rm30 tuk 50 keping.... tu pun yg biasa2 jer... budget2 jer...


    rofli dok wat muka....

    So, lps jer kitorng wat window shopping ngan tinie kat klcc tue, aku msg raja, ckp baek carik pc kat lowyat plaza jer....lagi senang, so, dlm kul 5 lebih kot dorg amik aku ngan rofli kat dpn klcc, tempat bus stop.. so, pegi la lowyat lak, shopping pc...hehehehe





    kat lowyat, mula2 carik pc... xder la yg mahal2, tp kira nk cari yg latest gak la, kena ngan harga ngan spec dlm.... so, lpas survey, beli la satu set pc....

    Pastu, kata ery, nk carik printer skali..... wah meriah tul ari tue... seronok gler adik dia nt, dpt satu set lengkap pc kat umah....huhuhu, siap ngan printer 3 in 1, hehehe.....

    So, lps dah ader yg berkenan, so, ckp la kat kedai tu, tp dia soh amik dlm sejam gak la, sb nk pasang semua.... so, raja ngan ery ajak la kitorng pegi mkn dulu kat kedai mana ntah, mkn nasi ayam, femes katanyer... huhuhu...(mkn free lagi....meriah)

    Pastu, dlm kul 8 cam tu la, kitorng balik ke lowyat, nk amik pc, n kata ery lak, nk carikan laptop lak.... wah, x penah klu aku la.... shopping cam nie skali, nie yg rasa x sabar nk keje nie.....tgk la nt klu aku dh ader gaji semua...hahahaha....

    So, ari tu, lps beli pc, printer ngan laptop, kitorng bergerak balik ke shah alam, sb aku nk install kan tuk dorg windows xp, sb masa beli tu "free dos" lagi.... so, kena install sendirik, yela...kalu antar kedai, satu pc ader la dlm rm30 gak, 2 dh rm60, ish2....wat pe.....aku leh wat je....x yah la nk buang duit, so, dorg pun antar la kitorng kat umah, hehehehe......

    So, lps siap smua, dlm kul 12 mlm lbh cam tu la, dorg pun balik la... hehehe...

    ~: daa...:~
    |


  2. 2 kucing kering mengiau:

    1. missvincci said...

      weh,aku beli la case hard disc tu,,,,,
      earphone pon aku beli gak ape...
      at least beli la dr window shopping...
      nk beli ipod case mahal nk mmpus..
      huuhu...

    2. mytafa said...

      owh..beli ek? huhuhu...malu

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.