Rss Feed
  1. Check PC Korg...

    Saturday, October 3, 2009

    Aku jugak terjumpa sumber dr luar, cam kena share nie.... tuk check sama der pc korg infected ker x...

    So ni tutorial bergambar utk korg senang paham

    1. First korg kena klik START dan RUN...atau pun shortcut Win+R



    2. Pastu korg taip cmd (command prompt) kat box tu camni



    3. Bila naik command tu...korg just taip
    cd.. dan tekan enter
    cd.. dan tekan enter
    cd windows dan tekan enter
    cd system32 tekan dan enter
    setup dan tekan enter


    Ni cth nyer la...



    4. So klu lepas tekan enter tu ada tulis " Please Go To your Control Panel to install and configure system components ",maknanya OS korg x infected...

    sama cam gambar nie...



    5. Ok, kalu bkn kuar pop up tue.... nie antara kemungkinan yg kuar...


    If the file Setup.exe is closed. That's mean your operative system is infected .

    If the file Setup.exe is opened. That's mean your operative system isn't infected (it's clear).


    Ok, dpt??? selamat mencuba...

    p/s: tuk windows Xp jer, vista, 7 cam x jd jer...
    ~:peace:~
    |


  2. 2 kucing kering mengiau:

    1. thanks... i am speechless

    2. mytafa said...

      alamak....slh comment nie..

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.