Rss Feed
  1. Blog Yg Berkesan...

    Sunday, October 4, 2009

    Salam semua, aku ada baca blog sorg kawan, entry2 nyer kengkadang sgt menyentuh hati...hukhuk.. Tp so far, dia nie aku dpt gambarkan mmg sorg anak yg baek, berbeza ngan life aku... walaupun perjalanan hidupnyer cam sama ngan citer aku..hukhuk..

    Penyajak??? ada la bakat tue...english?? power gak, sb mmg bdk TESL dr UM, hohohoho...Petikan dr artikel nyer...

    MOK, KAWANG MEMANG MAKANG KAWANG

    Mok, memang payoh bile hidup dalang sunyi

    semua rase macang dok berape nok jadi

    tapi kadang-kadang sunyi tu lah temang

    elok diri dari jadi mangsa kawang-kawang


    mok, kadang-kadang terase jugok macang dok adil mane

    bile kite senang, ade je hok ngaku saeng

    tapi bile susoh kawang gi ke laeng

    mase nok nangis die mari cari kite

    mase die suke, kite pong die dok care


    mok, teringat mok pesang mule

    jangan care sangak ke kawang-kawang

    sebak bile kite susoh keluarga gok hok tekenang

    mule-mule memang payoh nok terime, mok

    tapi bile susoh mari setare ni

    memang terase rugi sebak jadi orang baek

    tapi kawang-kawang pulok hok tikang sapa lembek


    mok, kawang-kawang le ni memang macang-macang

    sapa kadang-kadang leteh nok ikot hok mane satu

    tapi kite tahu doh hok mane nok gi turok

    hok molek ke, hok mengarok


    mok, esok kite balik kapong

    tingga doh la kawang tingga doh la semua

    bia lah saket orang wak ke kite

    pesang mok; bia beringak jangang bedendam

    esok hidok kite payoh kang

    bia kawang makang kawang

    bia budi kite tabor, jangang sebak budi kite hidok –

    nanggong utang dok sudohang


    universiti malaya, 5 april 2009


    Sape die nie?? anak ganu yg suke nyanyi2, hehehe, and kengkadang pandai bersajak dlm bhs omputih, bagus tue....

    Aku add dia kat mysepes aku ari tue, sblum dpt baca blog nie, huhuhu.. bagus entry2 nyer, byk mengajar erti perjalanan hidup, especially nilai2 murni dlm kekeluargaan...
    .


    Here....jalanpilihanku


    ~:thnx bro, and semoga mak deme cepak semboh, ok:~
    |


  2. 0 kucing kering mengiau:

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.