Rss Feed
  1. Matanya Lirik Lirik Selalu....

    Friday, July 29, 2011

    Harus dibaca dgn feeling Misteri Nusantara + Seekers.

    "Penampakan sosok-sosok disekitar bulatan warna yang suram, semakin mengecil dan terus ghaib. Terus mencari, menggali dan merintih mata ini mengembalikan sosok-sosok halus dicelahan objek statik...."

    Arggghhh, mana ada nombor atau huruf. Syial lahh, phuiihhh!!!


    Salam,
    Sebelum ni aku pernah keluarkan entry berkenaan dengan warna-warna ancaman aku (sambil dua tangan kebahu dan mata pandang atas). >> KLIK SINI <<

    Yer, betul.... Aku seorg designer, pelukis, pereka, pewarna, pembawa motosikal, pe apa lagi... sebut jer... dan juga seorang X-MEN yang mempunyai ability dalam menghilangkan nombor dan objek dalam ujian seperti diatas ... "memeeeeyyyyy".

    Napa aku tak nampak nombor2 dlm tu... Ya Allah, ada ker?? seyes mana ada... yg dpt dibaca oleh mata kasaq aku ialah dot dot kaler berwarna oren, hijau pucat, purple maybe, kuning2 ke oren... Persoalannya, dimana lebuhraya yang menyatukan warna2 tertentu membentuk satu nombor atau objek?? Adakah ianya satu trick untuk mengelirukan aku yg sebenarnya tiada tapi di'iya'kan ada... Ptuuihhh...

    Merujuk pada satu blog ni.... KLIK SINI,
    color blindness is a mild disability in which distinguishing color can be an issue. In a nutshell, people with color blindness can’t identify certain colors amongst similar others, or just none at all.
    Can't identify?? Rasanya teori professor ni salah. Seperti yang aku describe td, kan kaler2 dot yg aku npk diatas ada, cuma 'lebuhraya'nya tiada... KO PAHAM TAK!!! ke nak aku ulang skali lagi... aku npk diatas ada, cuma 'lebuhraya'nya tiada.

    So, persoalannya diatas aku dapat simpulkan ialah tak semua fakta betul...hahaha (tak nak kalah).

    Apapun, secara peribadi tidak membahayakan aku, seorg X-MEN ini dgn penggunaan warna untuk seharian.

    karakter baru x-men mula diperkenalkan.

    Trafik light nampak jer.. hijau merah kuning. Hari2 aku bawak motor ke ofis.

    Painting, boleh jer... penah menang award atau tak, tu kita bukak entry lain, muka surat baru la yer... hehehe.

    Belajar, aku amik bidang Seni Reka Grafik dan Media Digital yer, bukan kulinari, IT atau akauntan. (bukan bongkak tapi bukti aku boleh mentafsir warna).

    Apa yang membezakan org yang rabun warna seperti ehem..ehem dgn org luar, sebenarnya tiada, malah tak ada bezanya. Terdetik nak keluarkan entry ini pun sebab aku dapat rasakan level penglihatan aku maybe sudah perlukan bantuan bergelar, "budak kaca mata"... owhh

    ermm, pretty cool, not bad...

    |


  2. 0 kucing kering mengiau:

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.