Rss Feed
  1. MBH sayang............

    Tuesday, March 31, 2009

    cerita nie pasal kejadian melebihi tahap didih otak, 107'C.....
    ................................................................

    Mlm kejadian tue.... cam nie citer nyer...
    tup...tap...tup...tap... dlm kul 12 lbh mlm, si MBH 1811 nie x idup lak nk start. Time tue kitorg dr umah Lepat, pinjam kamera dia kat seksyen 7 komersial..... ish, motor nie wat hal lak saat2 genting cam nie. Aku try gak kuatkan kaki start motor nie, tp aku cam dpt agak dh nie mesti plug nyer hal....tp nk wat cam ner, tools satu pun tarak, plug spare lgi la habuk... Hmmm....ader la dlm 20 minit gak la, last2 baru leh start...yay!!...

    Pastu kitorng ke taman kat dpn umah apai, mmg janji pun nk jumpa kat situ, pakdin pun ader time tue... So, jumpa dorg semua, maen buai, gelongsor.....(hahaha, ble lgi nk maen mende nie, klu ptg malu lak)..


    Pastu, time balik, skali lagi....yahooooo....x idup terus, melampau giler motor tu meragam... So, ngan muka x hensem (cet...kurang hensem sbnrnyer, bkn x hensem...hehehehe), dgn selamba nyer, tolak motor balik, dh 2 kali x hensem jd nyer.... tp nasib baek dkt jer, tp dkt x dkt berpeluh jugak lerr nk sampai...

    Sok nyer citer, pegi la skali lgi tolak motor ke pusat komersial nie, sb situ jer kot kedai motor trdekat.. hmmm.... repair plug smua... Hmmm..... abis melayang rm7, fuhh.... nasib baek x mkn berpuluh2 hinggit.. pastu,...., kitorg lepak jap kat kedai, minum air, mkn nasi.....time tue kira tunggu apai, sb si rofli nie ader kejer nk jumpa dia time tue..)....tp last2 cam nk balik dlu la, sb apai x balik kelas lgi katanyer...

    So, cam biasalah, nk balik umah.. huhuhu, on da way jer, x sampai 200 meter pun lgi, tayar blkg dh gelong2, dh laa keter ngah byk, giler.... Aku dh agak dh, nie mesti motor nie wat hal lgi....so aku usha tgk kat tayar blkg, yay........pancit!!!

    X tau la, dlm sem nie dh berkali2 dh tayar blkg nie pancit, kata kedai motor, tyr dh kasar giler dr dlm, plus langgar lubang jln, bercampur lak ngan ketumpatan pejal dr atas...hmmm...:P, menda nie cam dlm Hukum Gerakan Newton kedua la kan...( F = -F), .... beban daya yg masuk sama dgn beban daya yg diterima...hohohoho.... kalu ketumpatan pejal katakan dlm 70kg, hmmm....tayar tue pun terima la bebanan 70kg gak, tp nasib baek absorber kurangkan sket.....huhuhu (fizik nyer study la nie...), hihihi....harus la bocor segera....

    So, ngan muka confirm malu kali nie, skali lgi tolak motor ke komersial, tp kali nie pegi kedai laen lak, hmmmm...tukar tiub ngan tayar2 skali.....puas aku!!!

    So, kemusnahan total ari tu dlm rm50 gak, trus leper...... nie semua MBH nie yg meragam... mintak duit servis kot.... Trus msg apai, tnya dia dh ader kat umah ker x, pastu trus ker umah dia, mls nk balik umah dlu dh........

    So, dlm masa 24jam, tak lebih dr 1 km, tolak motor 3 kali, jln yg sama jer, kerugian tok sah citer..... ari tu kesimpulan nyer.........yay!!! MBH nie wat hal.
    |


  2. 1 kucing kering mengiau:

    1. ahmad rofli said...

      cissssss
      brani ngutuk akuuu
      aku pun tlg tlk moto wat
      ketumptan lemak tepu + lemak x tepu
      tolak sini sane
      ketumptan pejal dlm bdn dpt dikurangkan
      so bkn salah pembonceng

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.