Rss Feed
  1. Photo Shoot : Aloo Cerakah.....

    Tuesday, March 31, 2009



    hutan rimba kat tgh2 shah alam, percaya ker x, tp aku percaya, sb aku dh pegi ari tue....hahaha.
    Mana lgi klu x bukit cerakah la, kat seksyen 8 shah alam kot, nama laennyer, "taman pertanian mesia", huhuhu...

    Ari tue kitorng pegi 3 org jer, aku, rofli ngan pakdin, naek keter chumil kaler oren, waaweee....chumelnyer keter :P.. pegi dlm kul 1.30ptg...



    peserta program....

    tujuan utamanyer, nk settlekan assignment photografi, hmmm...biasalah kan, kuar lah carik subjek matter.. hmm....sampai sna nyer, masuk rm3 sorg, pastu dpt map satu, kot2 sesat nt... Lps masuk jer cam ader 3 option la, samaada korg nk naek bas (free), basikal (kena byr rm3/sejam...pastu rm1 tukjam berikutnyer...), ataupun option yg ketiga, jalan kaki..kahkahkah...

    nie la map nyer....



    So, first2 kitorg choose jln kaki, lps tnya brader basikal yg agak suke 'mengebom' org2 yg xtau, ceh....., huhu...and kitorng bergerak ke taman padi ngan taman haiwan,... tp pikir2 balik jauh gak la weh...giler nk tercabut kaki klu nk jln cam nie...so, kitorg amik la basikal...sorg satu. Citer basikal lak, ader yg rm3, ader gak yg rm5, yg mahal tue katanyer ader break lebih ke aper ntah....hmmm, bisnes2.. aku tgk sama jer kot, penat gak last skali.. so, kitorg pilih yg murah2 sudaa la...janji leh gerak. Tp of course la basikal murah nie ader prob la kot, break x mkn...hahahaha.


    nie lah basikal2 nyer, aku ngan rofli pilih yg ader bakul, sb nk letak brg senang...(huhuhu)

    Then, bergerak la kitorg ker taman haiwan... hahaha...disambut burung nuri putih yg leh ckp, walaupun aku xphm sgt si celako tu ckp, hikhik... tp ader gak yg part yg aku phm, cam dier leh bg salam...tp, melampau2 gak si celako tue bg salam, sampai malas dh nk jwb...yela kan, x jwb kang dosa lak..hmmm...

    Pastu, turun naek bukit ikut map tu jer, pegi taman herba, taman orkid yg agak abandon, taman mushroom yg dipenuhi sayur cili, replika mushroom batu jer kot yg so far aku npk, kuang..kuang.., empangan sungai, tgk kolam ikan, and yg paling penting kedai tuk check point, beli air....

    pakdin ngah tangkap ketam......eh, tangkap gambar..

    So far, hmmm... journey kitorg ari tue, just dlm 20 kpg jer kot gambar yg ditangkap, sb nak naek basikal ngan kawasan bukit2, pergh....memenatkan giler.... cramp pelana basikal si rofli, pelana basikal pakdin lak cam nk tercucuk katanyer...hmmm... tp trip tue meriah laa, walaupun penat..
    Sebenarnyer, aku rasa cam leh bwk masuk keter jer, sb ader yg bwk masuk pun aku tgk, siap pegi beli ikan lgi, tp x tau la dorg tue org2 staff sana ker... hmmm....ntah la.


    tempat check point kat empangan sungai....amik nafas dlu....

    Balik dlm kul 5 kot, sb xlarat dh, tue pun x pegi semua tempat, yg rumah 4 musim pun xpegi, musim bunga skrg katanyer... serius xlarat klu nk pegi semua tempat, mkn pun lum lgi time tue. Hmmm... laen kali la kot klu ader masa...

    So, balik kitorng mkn kat medan selera dpn umah aku jer, murah sket...hehehe (saving2)... pastu aktiviti abis... sampai umah, rofli tido, pakdin pun tido kot...(tp umah dia la..:P), aku.....x tido lgi, cam biasalah bersemangat waja....huahahaha!!!!


    Hmmm.. okeyh,.... daa..


    nie la Geng Penakluk Alam Sekitar,..... muka penat tok sah citer...

    p/s: laen kali sesape yg nk pegi, mmg kena bwk air lbh2, klu x.........rasalah sendirik cam ner..hehe

    owh yer....lagi satu nk pesan, toksah la pegi pakai2 smart2 tau lawa, sb at the end, korg mesti muka penat giler ngan rambut serabai siap cam baru lps kena....monyet2....hikhikhik,
    |


  2. 0 kucing kering mengiau:

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.