Rss Feed
  1. Pergh tajuk, cam tajuk nk wat thesis, giler good (syok sendiri ker ape nie....), hmmm...so far, skrg nie sedar x sedar dh nk abis sem dh, part 6 katakan, senior segala senior, kecuali repeaters lagi senior la kot...hohoho kat skool grafik nie..... Sepanjang tempoh nie jugak, aku sempat menganalisis some type of friends around me, kira karacter ngan style, semua....hmmmm mmg byk ragam tul....


    okeyh lah, let's share...


    1. Group Upin Ipin Kak Ros dan GENG!!!
    Dorg nie kira dlm kategori flexible gak sebenarnyer, rapat ngan semua, x kira bdk2 dr STPM tau Dip, dorg okeyh jer....cuma kekadang dorg dh hidup dlm satu grup, wat presentation pun carik grup dorg, klu pompuan, semua nk clan dia...bertudung, ayu, Tuan Puteri pun ader skali, hmmmm..... Level Senyum melebihi paras telinga bila ketawa, tapi senyap cam library kalu x tegur dorg, mgkin dorg nie jenis pemalu kot...

    2. Group Elegant And Emorangers
    Dorg nie pulak agak memilih kawan gak la, cam x la sombong, tp nk tegur sesajer tue, mgkin kalu ader keperluan jer kot, Level Senyum, hmmmm, sekadar hiasan atau just untuk kengkawan sepapat, mak abah and mak kelesom nasi lemak yg jual pagi2 dpn rumah dorg jer kot... Dressing ok la, not bad, ranggi, ragut, semua ader... tp lebih gemar memakai vest dan menjolok mata, kaler biru hitam mgkin fevret color kot, dan ada gak yg mula bertemakan funeral MJ dan ke arah gothic dh skrg...Tp, so far, pointer x hingat gak every sem, ntah la...

    3. Petualang Seri Maharaja..
    Sering merasakan diri berada dalam kelompok hokage. Jenis nie mmg on jer kwn ngan semua, tp memerlukan org lain dgr ckp nyer, seboleh-bolehnyer mencapai 99.24%. Status lebih tua sering menjadi pengukur, sehingga kekadang sering meletakkan ideologi kengkawan di bawah tahap belum matang, cam dia jer yg betul...kejam!!! Level Senyum, menjilat jari jika mendatangkan modal, walaubagaimanapun masih mesra jika dikongsi keriangan dengannya. Kepandaian, maintain dan excellent terutama pertuturan.

    4. TLDM (Tinggi Lampai Dan Maintain)
    hmmm....jenis yg nie, so far, okeyh, berkawan ngan semua org kot, cuma cam jarang sgt ader close friends sendiri, hehehe, tp so far dorg dlm kategori watak baik la dlm pentas batch nie. Ketinggian?? Melebihi tahap tertinggi, sedalam paras laut skala richter, (ceh...giler melampau, gurau jer), dan maintain tue xla gemuk sgt, kurus tue sesuai la dgn pattern badan..... Dorg nie ada yg dh berumur, ada gak yg masih bwh 25, hmmm..tp so far dorg nie jenis bersahaja walaupun kengkadang mmg kaya raya...

    5. Low Profile No Data
    Jenis yg nie sebenarnyer tak merbahaya, lagipun dorg bkn nyer kacau org pun, terror x terror dorg x la menunjuk2 sgt, biarlah member2 yg judge level dorg...(cewah terharu ngan jenis nie).
    Level Senyum lak mesra alam jer, senyap gak kengkadang tp biasa la klu dorg kat dpn dorg nie mmg dorg x kenal, Kepandaian bergantung pada kesungguhan, kengkadang tu ader yg mmg low profile tp result pun low terus, ilang sampai lecturer ckp no data....mcm2 hal...

    6. Romie And Juliet
    Hmmm.....jenis nie dua org jer kot, klu ader org ketiga yg bernama Julie's atau Munchy's, kemgkinan level kepanasan si Juliet akan melebihi Gunung Berapi Finatubo, sehingga helmet shoei tue boleh muat disumbat dalam mulut Romie, ish... Juga agak menyendiri dengan life dorg. Level Senyum, bak senyum2 simpul... dan sering bergerak cc yg tinggi.

    7. Dementor
    Geng2 nie bkn nyer jht, cuma cam seperti sentiasa diawan awangan, smart, mengekalkan imej bersih, belah tepi dan setengahnyer berkemeja, pergh...seram... Salah seorg ahli, kekuatannyer terletak pd ayat Britain yg power, dipercayai ada pertalian rapat dengan Susan Boyle agaknyer, "Mencengkam" (bkn nama sebenar) adalah spell setaraf dengan abracadabra....Level Senyuman, sinis...

    8. Young And Dangerous....
    Hmmm....agak otai gak jenis nie, tp kengkadang panas baran bak Ekin Cheng dengan parang Storm Ridernyer, tp respect kat org selagi org x mengganggu clan dorg... Level Senyum, senyum sampai terjelir, ketawa sampai terbahak2, jika layan environment lawak....Urban dan style gak kengkadang, bkn ke arah keayuan perempuan melayu terakhir, tp lebih kpd social, xper...asalkan x menyusahkan org....

    9. Melayu Rockers Terakhir
    Ada jugak jenis yg sopan santun bak mengkuang.. (aik, pesal mengkuang nie..??) , tp hati tetap Metallica beb... Level Senyum sampai terkoyak telinga jika gelak, tp diam bak tunduk mengadap sultan melaka...wahh, cara-cara....

    10. Parasitomol
    Jenis nie bkn ubat, bkn jugak pengubat,.....tp sebenarnyer lebih bersifat menyedut kelebihan org lain tuk keperluan diri. Hmmm...agak bahaya dlm diam, tp bergerak underground tanpa disedari. Kelebihan diri sering ditonjolkan di khalayak umum dan dipublic2....tidak termasuk public transport, dan senantiasa perlukan rasa disegani. Level senyum, bg org luar ok jer, member rapat terover lak senyum nyer, walau macam ner pun, tidak dinafikan skrg memiliki keskillan di tahap membunuh skiller2 laen,tp tetap memerlukan jugak sumber2 menyerapan untuk terus hidup....ish, pelik..

    11. DQ (Otai) Say Yoooooooo.....
    Yang nie biasanyer one and only, klu ade pun x ramai jenis nie. Mendapat status otai bukan dinilai dari segi kepandaian atau skillan yg tinggi, tp diukur berdasarkan tahap pergaulan seimbang semua org yg mencecah 99.3%, termasuk lecturer, ketua persatuan, KP, dan Dato'.....pergh!!!... walaubagaimana pun, sekadar manusia biasa, tidak lari dari dilema persada dunia, bumi berputar indah, bak bayam dimakan kuda...sob...sob...sob... (nape aku terfeeling lak menulis nie), mgkin kerana terikut dgn cara hidup jenis nie... Level Senyum, berserishh-serish..., tp mmg baik budi pekeRti, mesra alam dan memiliki ijazah doktor kehormat dalam kerja sekretari.....Giler gempakkkkk

    hohohoho...so far, tue semua adalah analisis aku sepanjang mengenali korg secara x langsung atau langsung. Tp just dr pihak aku, org laen mgkin ada pandangan masing2, kan..
    Apapun, semua diatas adalah penilaian aku semata-mata. Kengkadang aku tergelak sorg2 ngan cara hidup masing-masing. Tp, tu la, resam hidup, lumrah tetap lumrah, rencah dunia supaya terbentuk environment yg seimbang.

    ~: peace :~
    |


  2. 0 kucing kering mengiau:

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.