Rss Feed
  1. Peringatan Tentang Al-Fatihah

    Sunday, April 18, 2010

    Sejak dua menjak nie, makin ramai berita kematian yg kita dgr, dr kawan2, sahabat handai dan juga artis2 tempatan.....

    Al-Fatihah untuk mereka, semoga roh-roh ditempatkan dikalangan org2 yg beriman hendaknya... Takziah juga kpd keluarga dan sahabat rapat...

    Cuma....
    Sepanjang pengamatan aku, tak tahu la tepat atau tidak, tapi just peringatan sesama saudara seagama...

    ...........................................................................

    Ingat nie...,

    Ungkapan Al-Fatihah tidak cukup dgn hanya menaip perkataan "Al-Fatihah" saja, sb tiada perkataan/mesej berupa text akan dihantar ke roh si mati... dgn kata lain tidak memadai jika kita hanya menaip saja di facebook, ym, atau tempat2 social network di internet, kan...


    Sebaliknya, ambillah 2 3 minit, dgn cara bersedekah Al-Fatihah itu, dgn membacanya.... mudah-mudahan doa kita itu akan sampai, tanpa perlu topup RM5, RM10, RM30 atau pun bayar bil secara bulanan, dan tidak perlu menggunakan gadjet yg canggih seperti komputer atau blackberry, iphone dan sebagainya...(tetiba gadjet dipersalahkan nape lak nie...hehehe)



    Selain itu, ingat ni jugak... Kita kena jelas perbezaan al-fatihah ngan takziah, satu utk penerima, satu utk keluarga/org terdekat penerima....satu bkn utk ditulis, tp dikirim, satu lgi memadai utk ditulis/diucapkan...

    Al-Fatihah untuk Allahyarham "Achik Spin", berita terbaru yg kita terima, dan juga saudara-saudara yg pergi terdahulu seperti Allahyarham "Din Beramboi", sahabat dan juga arwah bapaku.... Semoga roh-roh mereka ditempatkan dikalangan mereka yg beriman...Amin

    ~: Bertafakur sejenak :~
    |


  2. 0 kucing kering mengiau:

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.