Rss Feed
  1. Timbal balas.

    Saturday, May 12, 2012




    Macam org puteh selalu dok kata, "what comes around goes around." Selalunya aku banyak lihat timbal balik ni dalam sukan, tang tgk bola la terutama. Yer lah, main bola pun sekarang sudah gunakan format permainan timbal balik, sebab nak capai sepakat dan sama rata.

    Sebenar itulah karma, yg orang dok cakap buat baik dibalas baik, buat jahat?? haa... tunggu la balasan nya tiba nanti. Tak yah nk bukak kitab mat saleh, quote atau falsafah cina, dalam Al-Quran pun ada menerangkan perihal syurga neraka dimana kita sedia maklum dh kat mana pilihan destinasi utk setiap balasannya kelak.

    Apapun, manusia mmg cam ni kot. Tak ramai yang berhati mulia. I mean dlm kategori manusia biasa cam kita ni, yg sudah tentu tidak bersifat maksum. Ada je kan salah silap. Cuma mungkin 'kurang menyenangkan' juga, jenis manusia yg menyedut kebaikan org lain utk kepuasan diri sendiri. Jual ikan kata mat saleh. Tengok dia ni leh bg kesenangan, mulalah bertenggek mengayat. Yg ni boleh bagi kekayaan, mula pulak lah chapter merempat. Yng sinun boleh bg 'bahagia', comel, hensem, jelita, cute... mula lagi kisah dongeng versi 3.8. Manusia cam ni mmg ramai skrg, kalau ikut pengamatan aku la. Alaa, aku pun bukan terlepas dgn melakukan silap jugak, so kita sama2 tegur, sama2 perelokkan masing-masing, barulah hidup aman dan bahagia... (ayat cam leh jd YB dah ni.)

    Apapun, proses timbal balik memang tak penah lari dari timenya. Korang wat baik, baik lah dapatnya. Wat jahat tak yah lah aku nk cerita mende yg sama.... entry ni pun bukannya nak menegur sesape, MENGINGATKAN sajer...

    ~kucing kuyup berblogger dr phone, canggih nau teknologi skrg ni.


    |


  2. 0 kucing kering mengiau:

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.