Rss Feed
  1. Pesta Donut Semalaya...

    Sunday, March 15, 2009



    hahahaha, poyo jer tajuk. Sebenarnyer event wat donut biasa jer... time weekend minggu lps. Time tue x der org pun yg dtg, sb masing-masing ader hal sendirik, even ot yg slalu dtg pun x dpt dtg, huhuhu....



    Ketua projek, sapa lg la, si pingu tu la...yg sebok carik resepi kat tenet semua. Ari nk wat tu cam biasalah, bintang jer paling dkt nk beli bahan masak, shortening, yis, tepung gandum, sampai roller nk uli tepung pun beli kat sana. Hahaha.....first time wat, nk uli, bkn maen berat lgi, giler lenguh. Si pingu tu yg dok uli selebihnya, aku lak tukang susun donut ngan wat bulat kat tengah tu, maklumlah kitorng nie rumah bujang jer, bkn nyer ader perkakasan nk wat donut ngan tools yg secukupnyer, so...guna la ape yg ada sudaaa.....tutup botol coke pun jadi tools.



    byk x byk la wat, bkn nyer nk jual lgi. Tp ader la dlm 32 bijik, byk gak la tue.... mkn lak 4 org jer, tu pun semua housemate, awe kurt, aku ngan rofli....org len bkn x ajak, tp cam ari tue semua bz lak, huhuhu....

    Masa first time wat, time nk rendam yis tu, x jd. Sb terlalu panas kot, sampai yis tu mati katanyer, x naek. kali kedua baru jd, tp xper lah, at least dh ade experience pasal yis nie.....


    p/s: hahaha, time nie kurt join tuk bergambar jer, not board of chef pd masa tue..hahaha


    post dlu sebelum makan, cam tue la aktiviti kat umah bujang.

    Bab mkn, mmg satu ari tue mkn donut jer la, byk sgt, kenyang cam tu jer... 32 bijik beb, klu kira sorg dpt 8 bijik, dgn donut yg saiz dimensi 2.5 inchi kot setiap satu, pergh....kenyang. Tp donut tue donut standart biasa la, salut gula jer, bkn nyer cam dunkin ker, jacko ker, hohoho, tp leh wat kot laen kali.... Hahaha, len masa kot wat lagi, leh laa sesape nk tempah skali, harga leh dirunding (ceh....promote lak jdnyer...)

    Okeyh, chow,....
    |


  2. 2 kucing kering mengiau:

    1. bro...dah jd chef ke skrang...?

      hehehe

    Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

mytafastudio. Powered by Blogger.